I våra fönster.....

 

Varannan vecka, oftast på fredagarna skyltar vi om vår tre stora skyltfönster. Lite då och då med ett komplement till våra smycken, det kan vara bilder,böcker, konst eller konsthantverk. Upphovskvinnan/mannen är alltid en trevlig kompis och ofta funkar våra fönster som en liten sneak peak för ett nytt projekt. Bodil Malmstens senast bok kom direkt från förlaget, K.G Nilssons tryck nr 1 i ny serie kom till oss innan de började säljas, den fina boken "Köp dig fri", om smart konsumtion av Helgesson/Sommar hade vi också innan den släpptes i bokhandeln. 

De senaste två veckorna har vi haft Fredrik Wretman, skulptör, dvs hans fötter gjutna i brons. De två små bronserna är modeller till den fem meter höga, patinerade glasfiberskulpturen som just kommit på plats i det nybyggda rådhuset i Kristianstad. På bild syns också hur modellen byggs på gjuteriet i Thailand.

Hugade spekulanter har stått på kö.....Fredrik har lovat att det kommer en liten serie om 7 små fötter, men dessa har nu återgått i konstnärens ägo. Om du är intresserad av Fredrik Wretmans övriga produktion kan du kasa in på hans hemsida och kolla. Gör det!