Inspiration

Ett gammalt vykort med knasiga kombinationer av färger och mönster sitter på väggen ovanför min arbetsbänk, jag ser bilden varje dag och flinar lite lyckligt....Jag älskar färg och mönster men bär helst enfärgat grått...Färgerna sparar jag till mina smycken som ofta innehåller stenar i alla möjliga färger. Röda koraller, brun rökkvarts, svarta pärlor från Tahiti, ljuvligt blågröna akvamariner, det mesta går att kombinera. Ofta får jag frågan - var får du inspirationen ifrån.

Inte vet jag, från överallt, en snygg navkapsel, ett vykort, en leksak eller helt enkelt en bild på insidan av mina ögonlock. Jag tar tacksamt emot det som kommer och hoppas att det aldrig tar slut. 

i år har jag drivit verkstan i 30 år, obegripligt att åren gått så fort, hur många smycken jag gjort under dessa 30 år har jag ingen aning om, jag vet bara att jag fortfarande älskar mitt jobb och att jag hoppas kunna göra fler, många fler smycken. Två barn har vuxit upp på verkstadsgolvet, många lärlingar har utbildats, många gånger har jag sågat mig i fingrarna och kilovis med sten  och metall har passerat genom mina händer som nuförtiden är justerade lite här och där och inte längre lika starka. Utan Mathias, min skickliga assistent skulle det inte funka lika bra, hurra för Mathias!

 

image.jpg