Tillbaka

Nu är vi tillbaka på verkstan sedan några veckor, så kom värmen och solen till stan. Lite snopet men ändå härligt att kunna fika på trappan och att behöva ha AC:n i gång. Butiken är ombyggd, målad med ny inredning, mera ljus och känns verkligen fin. Efter vårens anstormning beöver lagret fyllas på så nu gör jag örhängen, många, många. 

Börserna går ner, det brukar betyda att guldet går upp, vi väntar, lite oroligt på den närmaste tidens noteringar. Vi jobbar mycket i silver så det är inte avgörande men roligare om guldet håller sig stilla, att ständigt behöva tänka på materialpriserna känns trist och hämmande.  

Vi märker en ökande efterfrågan på vigselringar, och många vill ha en större sten istället för flera små. Enkla former, gärna i silver med någon detalj i rött guld, bra där! Det gillar jag att göra, den lilla detaljen kan gärna få vara i vitguld också, vackert grått till det vitare silvret. Och man behöver inte ha likadana ringar, verkligen inte, det finns inga regler. Jag tycker att var och en väljer det hen vill ha, man har ju valt varann, det räcker långt, man ska ha en ring att gilla varje dag....länge. Lite praktisk ska den ju vara förstås, med småbarn och sandlådor får man välja annat än om man är medelålders och lever ett annat liv.  

Här nedan syns dagens skyltning, luktärtan Prince Orange från 1906, flankerad av korall, carneol och turmalin. De rara ärtorna kom med billeverans från min vän  Cecilia Wingård i Rugerup, Skåne som odlar dessa skönheter, säljer frön och plantor och har Luktärtsfestival om sommaren. Alla tre fönster är fyllda och verkstan doftar fantastiskt.  

Välkommen! 

image.jpg