1985 startade Michael och jag firma Smide och Form, då på Hornsgatan 44, 25 m2, pyttelitet och rätt primitivt. Vår vision var att bara göra eget, sälja och tillverka allt själva....och överleva! Vid den tiden en ganska udda och omöjlig dröm! 1997 flyttade vi 50 meter till nr 36, där vi fortfarande huserar, nu i större lokal, med flera fantastiska medarbetare. Under årens lopp har vi haft många lärlingar, trevligt och lärorikt för oss alla.

Vid sidan om Smide och Formjobbet har Michael och jag, oberoende av varandra, gjort ett flertal separatutställningar och deltagit i ett oräkneligt antal samlingsutställningar i Sverige och utomlands. Vi har båda varit aktiva medlemmar i kooperativen Konsthantverkarna och Nutida Svenskt Silver, för närvarande sitter jag i styrelsen för Konsthantverkarna, ett stimulerande och utmanande uppdrag som ger mig fantastiska kontakter med konsthantverkare både i mitt eget och alla andra upptänkliga material.

Sedan 2009 är jag ensam ägare av företaget, Michael, som otroligt nog, passerat pensionsåldern, jobbar så mycket han vill och har lust. Jag är så glad att han fortfarande vill göra sina underbara och helt unika smycken i järn kombinerat med guld och diamanter. Vi har nu jobbat tillsammans i över 25 år, vår vision att bara göra vårt eget, utan kompromisser, är nu finslipat men under ständigt utvecklande! Som Mathias säger; Vi har världens bästa affärside´.... vi gör bara snygga smycken!

I verkstan
I verkstan

Vi kompromissar ogärna, efter 25 år vet vi rätt bra vad som funkar, trots det lär vi oss nåt nytt mest varje idag, för mig är det viktigt att ha arbetskompisar, vi berikar och lär oss av varandra.

Jag älskar mitt jobb, fortfarande efter 30 år.....jag tror det känns för dem som hittar oss och besöker verkstan! Många av våra roliga och trevliga kunder har under årens lopp blivit vänner, mötet med kunden är viktigt för oss. Vi vill se handen som ska bära ringen, kanske ska ett krokigt finger få en skräddarsydd ring, stenen i urringningen ska vara perfekt till ögonfärgen, ett tråkigt ärr ska trollas bort... den ärvda stenen från mamma få ett nytt liv!

Välkommen till vår värld, vår verkstad!


En människas smyckesskrin kan vara en dagbok!

Butiken

Här hittar du smycken i silver, guld, järn, ädla stenar och lite annat som vi tycker det är kul att jobba med. Urvalet är stort och varierar. Nya modeller gör vi hela tiden, vissa gamla godingar har hängt med i många år, så länge vi själva gillar dem och tycker det är roligt att göra dem blir det fler. Somligt görs i serier men väldigt mycket är unikat, alltså bara i ett enda exemplar. Vi gillar färgstenar och pärlor och jagar världen runt efter leverantörer som kan mätta vår hunger på vackra färger och former! Gemensamt för varje smycke är att de tillverkas i vår verkstad, av någon av oss smeder som du träffar på plats! Mer närproducerat än så blir det inte......

Beställningar

Hos oss kan du beställa ett skräddarsytt smycke, men....egna ritningar brukar inte funka så bra!

Du önskar - vi skissar och tillverkar.

Du kan gärna ta med dig en sten eller pärla som vi utgår från, gammalt guld kan användas som betalning. Du får räkna med ca en månads beställningstid, ibland går det fortare, ibland kan det ta lite längre tid, det beror på hur omfattande uppdraget är och om vi ska söka efter en speciell sten.